Кирил Петков провери новата си придобивка – плаж Корал

  24 Юли 2022, 11:13     4052     1   
     


Кирил Петков се наслади на слънчев уикенд на най-новата си придобивка – плаж Корал.

Припомняме, че преди две седмици министърът на екологията Борислав Сандов прие изключително спорта заповед, чийто финален вариант министерството все още крие, с която обяви акваторията на плаж Корал за защитена зона. В заповедта се забранява всичко(риболов, навлизане на лодки и т.н.), освен сърф и кайт – любимите спортове на поколения Петкови – баща, син и сега наследници.

Бащата на Кирил Петков - Петко Петков със сърф на Корал 

Интересно е, че първоначалният вариант на заповедта включваше и забрана за кайт и сърф, но тя бе мистериозно премахната след обсъждането в РИОСВ-Бургас, лично от Борислав Сандов.

Сандов промени решение на РИОСВ-Бургас в полза на Кирил Петков и баща му 

От кадри на плажуващи става ясно, че Петков, въпреки че държавата се тресе от кризи, е отишъл на плажа, който намира за свой собствен. Там Петкови, както и техните приближени – Васил Гюров, Петков Ковачев и други, от десетилетие си държат караваните абсолютно безплатно и си живеят цяло лято на брега на морето.

Тази година даже, както бе показано в ефира на БТВ, плаж Корал има и „защитен пиратски пост“ – банда момчета, изглеждащи като Робинзон Крузо, твърдящи, че се грижат за плажа. Един от тях дори обясни, че виждал как дюните „растат“ благодарение на тях.

Запознатите обаче знаят, че местните хора от години водят война със софийските пришълци от кръга Кирил Петков, които всяка година идват, не дават един лев за местната икономика, защото рядко напускат безплатния си частен плаж, както и не дават и една стотинка за почистване на тоновете отпадъци, които генерират, а всичко се покрива от местните данъци на хората.

Известни са с и агресивното си поведение, когато някои се опита да въведе някакъв ред за къмпингуването на плажа, както и с това, че те определят кой може, и кой не, да слага каравани там. 

Но на Петков му е добре на морето, вече гадни рибари, лодки за разходка или яхти няма да могат да му нарушават спокойствието на морето. Той ще си кара сърф, а както пише в заповедта, на плаж Корал ще защитаваме и заздравяваме популацията на рапан – най-инвазивния и унищожителен вид в Черно море, който е вредител, няма естествени врагове и е причината за изчезването на мидите по нашите брегове. 


     

Още малко24.07.2022 г., 14:59 ч.

Лъжливото приятелче на тати - сандето, и КП да отидат да проверят и Монбат - ха ха ха! Ристю им носи.
Има ли оформен Констативен протокол от проверките им - и в Димитровград и на Брикел (съмнявам се, че могат да пишат - то не е като да крещиш на жълтите павета)!? Смешници!

 


Последни