Продължаваме Промяната се хвалят с тунела под Шипка, а реално го блокираха

  07 Септември 2022, 08:53     5860     2   
     


Вече дни наред в социалните мрежи се върти предизборен клип на Продължаваме Промяната, в който се хвалят, че само за 7 месеца са финализирали процедурите за изграждане на тунела под Шипка.

Истината обаче е съвсем друга.

На 30 декември 2021г. Министерски съвет, под председателството на Кирил Петков, по предложение на зеления министър на околната среда и водите Борислав Сандов, взима Решение номер 894, с което приема плана за управление на природен парк Българка.

В него, на цялата територия на парка, изрично се забранява ново строителство. В същото време в парка влиза и трасето на тунела под Шипка и обиколният път на Габрово.

Планът напълно блокира изграждането на тунела и пътя.

Община Габрово обжалваха решението на министерски съвет пред Върховният административен съд и действието му бе спряно.

Ако нямаше жалби, или бяха пропуснати сроковете за възражение, тъй като решението е взето в навечерието на Нова година, тунел под Шипка нямаше да има поне още 10 години, колкото е срокът на действие на Плана за управление на парк Българка.

Планът за управление на парк Българка е на стойност 2.6 милиона лева и е разработен от екип с ръководител Тома Белев, който към датата на приемането 30.12.2021г. е зам. министър на околната среда и водите.

Интересно е и, че въпросният план е приет от Министерски съвет, без да бъде извършена задължителната екологична оценка.

Община Габрово обжалва Плана за управление на парк Българка, пречи на тунела под Шипка


     

Берк10.09.2022 г., 14:29 ч.

Кой от бизнесът не познава белев, сандоя, коваев - все през годините са го измародерствали - плаюащ и може и да продължиш крачка напред. И за тунела под Шипка и за АМ Струма и за Корал и за Димитровград и за РЕЙНДЖЪРИТЕ на Петрохан само лична изгода и кинти!

Атанас Чобанов08.09.2022 г., 14:35 ч.

"Продължаваме промяната" са като уж Демократична България: и двете партии са създадени от олигархът Иво Прокопиев, като на първо място обслужват неговите лични интереси!