Руски самолет със 71 души на борда се разби край Москва

  12 Февруари 2018, 12:44     2196     0   
     


Руски пътнически самолет се разби край Москва. На борда на машината Ан-148 на Саратовските авиолинии е имало 65 пътници и 6 членен екипаж.

Самолетът е бил управляван от опитен пилот, съобщи РИА Новости. Валери Иванович Губанов, роден през 1966 година, е пилотирал пътническия самолет със 71 души на борда.

Информационна агенция RNS обаче разкри, че преди излитането той не е наредил да бъде извършена процедура срещу обледеняване на крилата на самолета. „Командирът на летателната машина реши да не извършва противообледеняване преди излитането“, разкриха източници, близки до разследването.

Губанов е имал над 2800 летателни часа с такъв тип самолети. Властите водят разследване за причините, довели до фаталния авиоинцидент. Няма нито един оцелял. Газета.ру написа, че преди да изчезне от радарите самолетът рязко е загубил височина. „Искам разрешение за аварийно кацане“, са били последните думи на пилота с диспечерската кула.

Руският следствен комитет образува наказателно производство съгласно член за нарушаване на правилата за експлоатация на въздушния транспорт. Междувременно „Интерфакс“ съобщи, че е била намерена втората черна кутия на разбилия се самолет. Състоянието й е задоволително за сваляне на информацията от нея.

Отломките от пътническия самолет Ан-148, който се разби недалеч от Москва, са пръснати на площ от над 300 000 квадратни метра, предаде ТАСС, цитирайки Игор Кутровски, първи заместник-началник на Националния център за кризисни ситуации на Министерството на извънредните ситуации. Той подчерта, че операцията по издирването не спира нито за минута, работят 900 души и над 100 машини. В издирването участват и представители на следствието.


     

Последни

България

Кметът на село Ярлово спирал водата на Перник

   15 Януари 2020   6264    0