Щурци, скакалци и копринени буби в менюто - с какво са полезни?

  08 Март 2017, 10:40     6108     0   
     


Бихте ли хапнали щурци с подправка барбекю, копринени буби със сол и бонбони с брашно от щурци? Насекомите в менюто стават популярни по света заради увеличаващата се нужда от източници на храна.

Отглеждат се евтино и не се влияят от климатичните промени, уверяват специалисти.

Към тенденцията се присъедини и актрисата Анджелина Джоли, която показа на света как яде скорпиони и паяци заедно с децата си в Камбоджа.

Близо 2 милиарда души на изток се хранят така.

Насекомите използват по-малко вода, почти не отделят вредни газове и не ядат много, казват организацията по прехрана към ООН. За сравнение добитъкът изяжда 8 килограма храна, за да я преобразува в 1 килограм месо, а насекомите - 4 пъти по малко за същия 1 килограм.

Буболечките съдържат протеини, минерали и аминокиселини.

Недостатък на насекомите обаче е високата цена, на която се предлагат. Може да се купят онлайн, но излизат доста солено. 100 грама брашно от щурци струва около 20 лева.

 


     

 


Последни

България

Евтин ПР на Белев на гърба на безводието

   02 Септември 2025   3252    1