Системата за градски транспорт O-Bahn(Видео)

  15 Юли 2020, 16:36     3931     0   
     


Снимка: Системата O-Bahn инкорпорира автобус и трамвай в едно превозно средство.

Системата за градски транспорт O-Bahn е създадена от „Мерцедес“ и инкорпорира автобус и трамвай в едно превозно средство.  

Тя използва специално създадени автобуси, които могат да се движат, както по път, така и по трасе, подобно на това за трамваите. Превозните средства могат да влизат и излизат от трасето през специални станции. 

За първи път е изградена в германския град Есен, но най-известната подобна система се намира в австралийския град Аделаида.

Тя е построена през 1986г., за да се справи с увеличаващия се трафик в северноавстралийския град. Оттогава са изградени 12км специално трасе, които помагат на автобусите да прекосяват центъра на града, без да се налага да чакат в задръствания.

По специално създаденото трасе автобусите могат да се движат със скорост до 100км. Това позволява на O-Bahn Аделаида да превозва по над 30 000 души ежедневно, облекчавайки значително трафика в града.

В началото автобусите са се движели на дизел, но днес те използват биодизел и природен газ.

Благодарение на проект за 6 милиона долара за засаждане на над 150 000 дървета по трасето, които да поглъщат въглеродния диоксид, O-Bahn е въглеродно неутрален.

Долу може да видите кадри на системата за градски транспорт O-Bahn в австралийския град Аделаида:


     

 


Последни

България

Откриха 4 тона пестициди близо до Червен бряг

   04 Август 2020   217    0