Строят 45 километров ски лифт между Норвегия и Швеция

  01 Април 2019, 18:29     9934     0   
     


От шведската компания „Ski Star“, която е собственик на седем ски курорта из Европа, официално обявиха плановете си да изградят 45 километров кабинков лифт, който да свързва ски курортите Трисил в Швеция и Сален в Норвегия. Съоръжението не само ще свързва най-големите ски центрове в Норвегия и Швеция, но ще осигурява и връзка с новото планинско летище, което се строи в момента.

Лифтът е част от проекта за новото „Скандинавско планинско летище“ в Швеция, което се очаква да отвори врати през декември тази година. То се намира между двата ски курорта, като се очаква благодарение на него общата ски зона между Сален и Трисил да се превърне в една от най-желаните и леснодостъпни ски дестинации в Европа.

45 километровата кабина ще превозва пристигащи и заминаващи туристи между новото летище и двата ски курорта. От Ski Star споделят, че дори са предвидили услуга, при която от летището ще транспортират багажа на туристите до хотелите им, а те могат директно да се качат в ски зоната и да покарат.

„Съоръжението ще се казва Trysal Express и ще е най-дългото от своя род в света. По трасето на лифта ще се движат 430 модерни кабини, които могат да превозват до 25 000 души на час“, сподели Джонас Бауър – директор в Ski Star Сален.

След като кабината бъде завършена, гостите на новата обединена ски зона Трисил-Сален ще могат да се възползват от 168км писти, 121 лифта и над 80 ресторанта.

Тук може да видите официалното прессъобщение, което Ski Star публикуваха.