В американски зоопарк приспаха неразделна двойка лъвове заедно

  02 Август 2020, 19:45     14535     0   
     


Снимка: Хуберт и Калиса са преживели по-голяма част от живота си заедно.

От зоопарка в Лос Анджелис съобщиха, че са приспали неразделна двойка лъвове на 21 години, заради влошаващото им се здраве.

Двете животни, които постоянно са показвали любовта си едно към друго, са били едни от най-големите звезди на зоологическата градина в Лос Анджелис.

Хуберт и Калиса цял живот са били заедно, а се озовават в калифорнийския зоопарк преди 6 години, когато вече са били на достойна възраст.

Лъвовете са били неразделни, а това е накарало ветеринарите в зоопарка да вземат решението, да ги приспят заедно, за да не страдат.

„Влюбената двойка пристигна в зоопарка в Лос Анджелис преди 6 години и бързо се превърнаха в най-обичаните ни обитатели, заради невероятната връзка, която имат. Беше почти невъзможно да ги видим разделени. Наистина ни болят сърцата, че трябва да се разделим с двойката, но това, че си отидоха заедно, ни успокоява“ коментира Дениз Верет, директор на зоопарка в Лос Анджелис.

В природата лъвовете рядко достигат до 15 години, а в зоопарковете 20, така, че двата лъва са имали дълъг и щастлив живот, добавиха от зоологическата градина.