Във Великобритания одобриха ваксинирането срещу Ковид във верига супермаркети

  14 Януари 2021, 15:05     596     0   
     


Магазин от веригата „Асда“ ще стане първият супермаркет във Великобритания, който ще отвори център за ваксинация против Ковид.

Националната здравна служба(NHS) в Англия одобри магазин на веригата в Бирмингам, където ще бъде отворен първият подобен център за ваксинация.

Президентът на „Асда“ Роджър Бърнли сподели, че решението на NHS е повод за гордост на компанията.

„Горди сме, че ще може да осигурим тази услуга на хората и, че ще помогнем на здравната служба и на правителството да ваксинира възможно най-много хора“ заяви Бърнли.

Той добави, че „Асда“ разполага както с необходимите условия за съхранение и транспорт на ваксините на „Pfizer“, така и с обучени специалисти, които да ги поставят.

„Нашата логистична мрежа може да се справи с транспортирането и съхранението на ваксината. Тя ще бъде поставяна от опитните ни фармацевти, които работят в аптеките на „Асда“ и само преди няколко месеца поставиха над 200 000 противогрипни ваксини на обществото“ коментира Роджър Бърнли.

Ваксините ще се слагат приоритетно на хората, които са в списъците на Националната здравна служба, но при неявяване, ще има възможност дозата да се постави на желаещи клиенти.

Решението бе прието, след като в британските медии излезе информация, че Ковид ваксини масово се изхвърлят, защото много хора не се явяват на предварително записаните си часове за ваксинация.

В Англия масово изхвърлят Ковид ваксини заради неявили се за ваксинация