В Китай се провежда най-големият фестивал за ледени скулптори в света(Видео)

  10 Януари 2019, 13:34     3368     0   
     


В края на миналата седмица бе дадено началото на 35-тото издание на Международния фестивал за снежни и ледени скулптори в град Харбин, Китай. Фестивалът е най-големият по рода си, а тази година посетителите му могат да се насладят на повече от 100 световни забележителности направени от лед и сняг.

Зимният фестивал е организиран за първи път през далечната 1963г като градско празненство. Спира да се провежда по време на Културната революция, но е възобновен през 1985г. С времето се разраства и започва да привлича все повече чуждестранни туристи и медии. Днес той е най-големият фестивал за ледени скулптори в света и милиони туристи го посещават ежегодно.

Град Харбин се намира в североизточната част на Китай и е известен като Ледения град.  Освен популярният леден фестивал, в града се намира най-големият закрит ски център в света – Харбин Уанда. Градът е и най-близкият мегаполис до най-големия китайски ски курорт – Ябули. Населението му е около 10.5 милиона души.

Долу може да видите снимки и видео от 35-тото издание на Международния фестивал за снежни и ледени скулптори. Той се провежда между 5 януари и 5 февруари 2019г.