В южните части на Канада валя юнски сняг(Галерия)

  05 Юни 2019, 16:14     3841     0   
     


Снимка: Според местните метеоролози явлението е много рядко за този регион - за последно сняг през юни е валял преди 7 години

Само няколко седмици преди началото на лятото, в понеделник сутринта в централните части на канадската провинция Онтарио е валял сняг, съобщават местни медии.  Според канадските метеоролози сняг е прехвърчал на много места в региона, но само в парк Алгонкуин се е създала лека снежна покривка.

Да вали сняг през юни месец, особено в южната част на Канада, е много рядко явление. Според Рик Стронкс, който работи в парка Алгонкуин от 20 години, това е втория път, в който той е свидетел на снеговалеж след началото на юни.

„Валеше достатъчно за да натрупа малка покривка по растенията, особено в ранните часове на понеделник. Тя бързо се стопи с покачването на температурите през деня. Вследствие на студа очакваме насекомите и влечугите да са най-засегнати, но обитателите на парка са свикнали на климата и съм сигурен, че бързо ще се справят“ добави Рик Стронкс.  

Парк Алгонкуин се намира точно в средата между северната и южната част на провинцията Онтарио. Намира се на около 200км западно от Отава.

 

 

 

 

Долу може да видите снимки от парк Алгонкуин в понеделник сутринта: