Вандали прерязаха въжето на кабина в Канада(Видео)

  13 Август 2019, 15:22     1206     0   
     


Вандали са прерязали въжето на туристическа кабина в град Скуамиш в провинцията Британска Колумбия, съобщава CNN. Инцидентът се е случил около 4 часа сутринта в събота. За щастие лифтът не е работел по това време и няма пострадали.

Кабината „От морето до небето“ е известна туристическа атракция в региона и през деня превозва по повече от 240 пътника на час.

„Истинско чудо е, че няма пострадали“ коментира инспектор Кара Трайънс от полицията в Скуамиш.

Всичките 30 кабинки, които преминават по двукилометровото трасе, са се разбили в земята, а лифтът е затворен за неопределен период от време.

„Експертите са убедени, че става въпрос за целенасочено прерязване на въжето на лифта. В момента третираме случая като престъпление и се опитваме да намерим информация за извършителите“, допълни инспектор Трайънс пред CNN.

Кабината е преминала технически преглед само преди месец, а въжето, което е съставено от 6 метални нишки е било напълно здраво, коментираха от управата на лифта.

Според Кара Трайънс, нанесените щети са на стойност повече от 1 милион долара, като в тази цифра не са включени загубите от затварянето на кабината за неопределено време.

Във видеото може да видите кадри след инцидента в Скуамиш, Канада: