Зелени организации отново се опитват да спрат АМ Струма

  27 Ноември 2018, 12:08     2213     5   
     


Снимка: Днес в Страсбург заседава Комитета към Бернската конвенция за опазване на околната среда. България няма да бъде представена от Министъра на околната среда и водите Нено Димов, а от експерти от МОСВ.

Зелени организации отново се опитват да спрат АМ Струма през Кресненското дефиле. Този път те са изпратили писмо до Комисията към Бернската конвенция(Конвенцията за опазване на дивата европейска флора и фауна и природните местообитания към Съвета на Европа), с настояване да бъде преразгледан проекта за изграждане на АМ Струма през Кресненското дефиле.

Сред основните аргументите на зелените в писмото е интернет подписка в защита на Кресненското дефиле, която е събрала над 140 000 подписа от целия свят. Реално обаче не е ясно колко и дали изобщо българи са я подписали.

Тук може да видите писмото на зелените НПО-та

Проектът за АМ Струма е официално приет от ЕС, а финансирането за него в размер 387 милиона евро вече е отпуснато. Преди около месец Върховния административен съд в България окончателно отхвърли всичките жалби на зелените организации.

ВАС окончателно отхвърли жалбата срещу АМ Струма през Кресненското дефиле

Според одобрения източен вариант, движението в двете посоки ще се осъществява по различни трасета. Едното е в посока Гърция и ще минава по сегашния път през Кресненското дефиле. Пътя от Кулата към София ще минава по ново трасе, източно от Кресна.


     

Алекс28.11.2018 г., 20:16 ч.

Крайно време е българския народ да се надигне и да спре "зеления" рекет над България! От хората на Иво Прокопиев и Христо Иванов от "Зелените" цялата страна губи и редица региони седят без развитие и без перспектива! "Зелените" стопират и българската икономика, защото не могат да се открият хиляди работни места покрай проектите,

Стенмарк28.11.2018 г., 18:45 ч.

Зелените лобират за швейцарската фирма Амберт,затова искат тунел за 2 милиарда евро за да си вземат комисионните.

Сарафа28.11.2018 г., 15:07 ч.

Псевдо природозащитници трябва да бъдат изгонени от България. Въпреки, че всичките им безпочвени жалби бяха отхвърлени продължават с жалките си опити да провалят и този проект.

Ninka28.11.2018 г., 13:52 ч.

А защо Струма да не се направи и хората да пътуват спокойно без опасност за живота, какъв е проблемът на зелените в тази ситуация не разбирам

Михаил28.11.2018 г., 12:58 ч.

От тези зелени организации направо ми е писнало, да вземат да ги закрият и да спрат да ни занимават с техните искания, че са супер вредни. Това е доказано