10-годишно момче събра над 300 000 долара за бронежилетки за кучета

  02 Септември 2020, 18:40     4372     0   
     


10-годишният Брейди Снаковски събра над 300 000 долара за закупуването на бронежилетки за кучета, съобщава CNN.

Идеята на Брейди се заражда преди 2 години, когато той разбира, че полицейските кучета в Америка не получават бронежилетки, каквито носят хората.

„Бях доста изненадана, че 8-годишно момче осъзнава, че това е проблем и, че иска да направи нещо. Много съм горда, виждайки какво постигна“ коментира майката на Брейди.

Тогава младежът решил да действа и организирал онлайн кампания за набиране на средства за бронежилетки за полицейски кучета. След това започнал да участва в всевъзможни събития в своя щат, като дори написал писмо до конгреса и създал своя благотворителна организация – „К-9 фондът на Брейди“.

В последната една година кампанията на младото момче е събрала над 315 000 долара и е осигурила 257 бронежилетки на полицейски кучета в цели 23 щата.

„Любимото ми куче е К-9 Бени, защото треньорът му се разплака от щастие, когато им връчихме жилетките. С него останахме добри приятели“ разказа пред CNN младият американец.

Освен жилетките, със събраните средства са изградени и няколко тренировъчни площадки за кучета.

„Искам да помогна на колкото се може повече кучета с моята организация. Обичам да виждам усмивките на кучетата и треньорите им“ добави Брейди.