21 години затвор за мъжа, отвлякъл кучетата на Лейди Гага

  11 Декември 2022, 17:07     1347     0   
     


19-годишният Джеймс Хауард Джаксън, който простреля гледача на кучетата на Лейди Гага и отвлече двата й френски булдога, е осъден на 21 години затвор.

Съдът в Лос Анджелис призна Джаксън за виновен по обвиненията в опит за убийство, кражба и участие в организирана престъпна група.

Припомняме, че на 24 февруари 2021г., в опит да откраднат трите булдога на Лейди Гага, 19-годишният Джейм Джаксън, заедно с Джейлин Уайт и Лафайет Уейли, нападнаха асистента на певицата Райън Фишър.

След физическа разправа, 19-годишният Джаксън извадил пистолет и прострелял Фишър в гърдите, докато другите двама избягали с две от кучетата – Коджи и Густав.

Фишър оцеля като по чудо, след като претърпя разкъсване на белите дробове от изстрела.

Двете кучета бяха върнати от 50-годишната Дженифър Макбридж няколко дни по-късно, след като Лейди Гага награда от половин милион долара за кучетата. Третият булдог, Азия, успял да избяга по време на стрелбата и бе върната на изпълнителката.

Полицията задържа общо петима души, свързани с престъплението, сред които и Макбридж. Делата на съучастниците все още продължават.

По думите на наблюдаващия прокурор обаче, извършителите са нямали представа, че това са кучетата на световноизвестната Гага. Основният мотив е бил финансов - цената на чистокръвните френски булдози, които се търгуват за хиляди долари.

„Трудно е да си представя, че са изминали почти две години откакто изведох Коджи, Густав и Азия на вечерна разходка и само за миг се озовах в ситуация, в която се борех с всички сили да спася кучетата отвличане. Но това не беше достатъчно. Бях пребит, душен, прострелян и оставен да умра, борейки се за глътка въздух на онзи тротоар“ написа в социалните мрежи Райън Фишър.