Артекс преустановява строителството на небостъргача "Златен Век"

  06 Април 2019, 19:54     6997     3   
     


Артекс преустановява строителството на столичния небостъргач „Златен Век“. В момента се работи само по довършването на конструкцията на текущото ниво от сграда с цел безопасност, както и по отстраняване на констатираните забележки от страна на ДНСК . Това съобщиха от фирмата изпълнител в съобщение до българските медии:

„В момента работим по осигуряване на безопасността на обект „Златен Век“, както и по отстраняване на констатираните забележки от страна на ДНСК като технологичният срок за това е до 15.04.2019г.

Преустановяваме строителството на обекта, съобразявайки се с разпореждането на Министър Председателя г-н Бойко Борисов.

Конструкцията на текущото ниво е необходимо да бъде завършена с цел безопасност и защита на хората от падащи строителни материали и съоръжения при евентуални природни бедствия.

Категорично заявяваме, че проектът „Златен Век“ е законен, притежава действащо разрешение за строеж и законни строителни книжа. Съдействаме на всички институции - органите на ДНСК и МРРБ - за извършване на проверки на строежа и документацията.

Припомняме на цялото общество, че „АРТЕКС ИНЖЕНЕРИНГ“ АД е строително-инвестиционна компания, която е от 25 години на пазара. Името ни е синоним на качество, законност и коректност. Спазваме стриктно всички закони на Република България. Никога не сме участвали в приватизационни сделки, обществени поръчки и не сме усвоявали средства по европейски фондове.“


     

Христов07.04.2019 г., 14:35 ч.

АЕЦ няма да строим,Южен поток не,Турски не е ясно,по морето пак е забранено,по планините също,лифтове и те са лошо нещо.Сега и сгради не трябвало.Какъв небостъргач е Златен век,по нисък от парк хотел Москва и от Родина ,няма 100 метра.Хората по километър правят .

Marto06.04.2019 г., 21:36 ч.

Във всяка столица има Сити с небостъргачи.Само в София самоковската даскалица е против.

Димо06.04.2019 г., 20:41 ч.

Аман от протестърска пропаганда.Как може да се строи небостъргач без строително разрешение.Тези дето го твърдят и колиба не са строили.За една къща на село искат по 10 папки документи.