Банско е на първо място в Европа по съотношение цена-качество

  15 Октомври 2019, 15:51     4886     2   
     


Българският ски курорт Банско отново е на първо място в ежегодната класация на Post Office Travel Money за най-добра ски дестинация в Европа по съотношение цена-качество.

Класацията сравнява 25 ски курорта в Европа, подходящи за семейна ваканция, като критериите, по които се нареждат са – цена на едноседмична ски карта, наемане на екипировка, ски училище и храна и напитки за двама възрастни и две деца за една седмица.

Според проучването, в Банско тези неща ще ви струват средно 1747 евро за една седмица. Седмична ски ваканция би струвала средно със 100 евро повече в курорта Бардонекия в Италия, който се нарежда на второ място. 

Италия е обявена за най-добра ски дестинация по съотношение цена-качество с цели пет курорта в топ 10 на класацията.

„Докато Банско предлага недостижимо ниски цени за семейства с по-стриктен бюджет, ски курортите в Алпите са добър избор за тези, които са готови да дадат малко повече. С няколко изключения, открихме, че в Италия е по-евтино от другите алпийски държави“ коментира Ник Боден, директор на Post Office Travel Money.

Най-голям скок в цените има в Кранска Гора в Словения, където цените са се дигнали с 11.8% в сравнение с миналата година.

Най-скъпите семейни ски курорти са Китцбюл и Саас-Фе в Австрия и Швейцария, където едноседмична ски ваканция ще ви излезе два пъти по-скъпо от Банско.

Долу може да видите пълната класация:


     

Вили16.10.2019 г., 15:54 ч.

Не се учудвам, Банско винаги ще бъде на първо място по всякакви показатели и точно затова всеки сезон там е пълно с туристи.

Мишо16.10.2019 г., 14:32 ч.

Аз лично карам всяка година в Банско и съм много доволен от съотношението цена - качество, така че подкрепям. Нямам търпение да почне сезона тази година и отново съм там. Разбира се, няма лошо да разнообразиш с някое местенце в чужбина, но със сигурност би излязло доста по-солено.