Беър Грилс избягал с хеликоптер от охраната на НП Рила

  22 Февруари 2019, 12:22     5833     6   
     


Популярният британски пътешественик и експерт по оцеляване Беър Грилс и партньора му Дерек Хъф са избягали с хеликоптер от охраната на Национален Парк Рила. Това сподели източник на Еко Новини, който пожела да остане анонимен.

Според него докато служителите на парка са придружавали част от снимачния екип, Грилс и Хъф са се качили на хеликоптера, който е бил на разположение за снимките, и са се придвижили до Каракашевото езеро без охранителите от парка. Там те извършили нарушенията, за които ще бъдат глобени от Министерството на околната среда и водите - палили са огън, яли са жаби и са влизали във водата на езерото. Според източника ни тази информация обаче се крие от управата на Национален Парк Рила, за да не бъдат обвинени, че служителите им са изпуснали Грилс и Хъф.

От управата на НП Рила твърдят, че заедно с екипа на Грилс е имало трима служители на парка, които да следят за спазване на правилата.

„Там е забранено влизането в езерото, ние изрично сме го посочили в индивидуалния акт. Човешката кожа отделя различни видове бактерии, които малко или много могат да замърсят въпросното езеро. Предполагаме, че те са го извършили самоинициативно или преди самия период или след това, това вече е въпрос на доказване”, заяви Красимир Андонов, директор на Национален парк Рила.

От Дискавъри изразиха позиция, че при заснемането на епизода снимачният екип на предаването е придружаван от служители на Национален парк Рила.


     

Дафин Доганов07.03.2019 г., 09:09 ч.

Рушвет е дума с тюркски произход. Кой ли е бил в случая Рушвет Паша? Ъ?...

Жорко24.02.2019 г., 00:49 ч.

А най-доброто е, че предаването е снимано преди година и половина, а чак сега се сетиха да глобяват... Може би след година и половина ще разрешат проблема с дюните... Ще види

Стенмарк22.02.2019 г., 14:04 ч.

Дали са на парка 12 милиона оня ден.Да вземат да си купят един хеликоптер и тогава няма да им бягат.

Елвира22.02.2019 г., 13:59 ч.

На клипа в YouTube се вижда хеликоптера,с който са кацнали до езерото.

Димо22.02.2019 г., 13:30 ч.

Тоя Беър Грилс бил много прост бе,не е чел плана за управление на Рила,ни стария нито новия.

Bobo22.02.2019 г., 12:52 ч.

Егаси пича,правилно,нали прави шоу.Не ще слуша зелените и ще ходи по екопътечките правени за по стотици хиляди и ще чете плана за управление на Рила.Евала.