Борисов: Започва изграждането на пътя Асеновград–Кърджали, а след това и околовръстно на Пловдив

  20 Май 2019, 14:10     4306     0   
     


Изграждането на пътя Асеновград – Кърджали ще започне съвсем скоро, а за него са предвидени 33млн. лв. След това се очаква да се започне и процедурата за околовръстно на Пловдив. Това каза министър председателя Бойко Борисов при посещение на новия път между Пловдив и Асеновград.

Трасето на пътя Пловдив – Асеновград е дълго 10км и е почти готово. Остава да бъдат завършени само локалните платна и останалите кръгови, които не са в първоначалния проект. В момента върви обществена поръчка за 15.5 млн. лева, за която офертите ще бъдат отворени утре в Агенция пътна инфраструктура.

„Следва да се направи Околовръстното на Пловдив. Минахме го цялото и спрях да покажа тапата  от Скобелева майка. Трябва да се направи, за да може поемат тази икономика и тези заводи, иначе ще блокират града. Смятам го по 20 млн. лева на възел. Рано или-късно, по-добре рано, но трябва да се направи. Изключително важно е да направим и новия лъч от Скобелева майка” каза Борисов.

По-късно през деня премиерът инспектира началото на строителните работи по изграждането на обходния път на град Поморие. Участъкът е част от първокласния път I-9 Слънчев бряг – Бургас. В строителството на отсечката с дължина 5,8 км, ще се инвестират около 20,6 млн. лв. от бюджета.

Изграждането на обходния път на Поморие е последният етап от модернизацията на пътя Бургас – Слънчев бряг.

„Две фирми едновременно работят, паралелно с това ще направим и обхода от АМ „Тракия“ директно да се влиза, въобще да не ходим до кръговото на Бургас. Тогава ще се разтовари и трафикът за Поморие. Ще ви проверявам“, каза министър-председателят Борисов и допълни, че ще се строи и през лятото, тъй като територията не е курортна зона.