Дървена тухла материал на бъдещето

  16 Март 2017, 11:43     7103     0   
     


Техническият прогрес не стои на едно място и се отнася за всички промишлени отрасли, в това число и сроителствто. Все по-често се появяват нови технологии, които ускоряват намалявайки сроковете на строителството, правят предметите надеждни и безопасни.

Тухли от дърво – има такива. Идеални са за строежа на къщи. Конструкцията им не изисква спойка, не съдържа метални сглобки и дори не се нуждае от пробиване или специални инструменти, за да се превърне в част от солидна стена. 

Дървена тухла представлява дървена пръчка обикновенно с размери 630х60х190 мм, от всички страни, на която има съединителни елементи. Монтажът на стени от дървен материал, тухли се извършва без използване на лепило и допълнителна изолация, което намалява стойността на строителството и улеснява монтажа.

Дебелината на стените на 190 мм, е напълно достатъчно за нашите климатични условия. Също така зъбчатата връзка в конструкцията не позволява образуването на мостове от студ, а и няма място за насекоми.

Обектът построен от дървени тухли не изисква завършваща облицовка, както отвън, така и отвътре. Монтажът на прозорците може да се извършва едновременно със строежа.

От дървен материал, тухли се правят интериорни стени, при това с възможност за създаване на всякакъв интересен дизайн. Дървени тухли и дървените блок-тухли все още са много нов материал и все още предизвиква подозрение и много въпроси, но в бъдеще може да докаже своята самостоятелност като строителен материал.