До 24 май ще са готови нови 6.5км от АМ Струма

  15 Май 2019, 15:13     5532     1   
     


"Ще се опитаме да отворим новата отсечка  от 6,5 км на АМ Струма преди почивните дни за 24 май, тъй като предполагаме, че ще има по-интензивен трафик по пътищата на България. Строителите имат готовност.“ Това каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова в ефира на Нова.

Чрез новите 6.5км ще се избягва влизането в Благоевград и така ще се намали трафика в града.

„Това е отсечка, която ще облекчи трафика и няма да се налага влизане в Благоевград. Това е отсечка от Благоевград до пътен възел Благоевград - юг. Вчера направихме инспекция на строежа, разговаряхме със строителния надзор и със строителя, проследихме напредъка в изпълнението. Очаквам в близките дни, преди празниците, да има готовност да пуснем пътното платно в завършен вид“, добави министър Аврамова.

Строителството на последнияя участък от магистралата, този през Кресненското дефиле, се очаква да бъде започнато до края на годината. Той трябва да бъде завършена до 2023г. за да не се изгуби европейското финансиране.

Министърът съобщи също, че до края на годината трябва да започне строителството на пътя Видин - Ботевград, в участъка от Мездра до Ботевград.

„Очаквам в близките една-две седмици да бъдат отворени и ценовите оферти, подадени за двата ЛОТ-а на участъка от Мездра до Ботевград, така че до края на годината да започнат и реални строителни дейности” каза Петя Аврамова, министър на регионалното развитие и благоустройството.


     

Христов21.05.2019 г., 14:40 ч.

И това напук на „зелената“ мафия у нас, предвождана от Прокопиев в сянка и Тома Белев наяве!