Две новородени лъвчета починаха в зоопарка в Хасково

  03 Май 2019, 14:56     5234     0   
     


Две новородени лъвчета са починали в зоопарка „Кенана“ в Хасково. Лъвчетата са родени на 30ти април и 1ви май от лъвицата Петя, която ражда за първи път. За жалост майката не е приела бебетата, а те са оставени да преживеят нощта без надзор в парка. В резултат на това са загинали от хипотермия вчера сутринта.

"През деня наблюдавахме лъвицата дали ще започне да кърми лъвчетата, но на този етап не можеше да се каже дали ще прояви майчиния си инстинкт и затова изчакахме", коментира зооинженерът от зоопарка Валентин Ахтаров.

След като гледачите в зоологическата градина са открили двете лъвчета в изключително тежко състояние вчера сутринта, те са изпратени в клиниката на ветеринарния лекар д-р Христо Инджов в Димитровград. Там са се опитали да помогнат да двете малки, но за жалост без успех.

Според д-р Инджов, лъвчетата са показвали признаци на живот, но състоянието им е било противопоказно за оцеляването им. По негово мнение реакцията на служителите на зоопарка е била крайно закъсняла и е можело да се направи повече за спасяването им.