Емил Димитров: Няма да спра Алепу, МОСВ не е екобухалка

  16 Юни 2020, 16:18     3923     1   
     


МОСВ няма да спре строежа зад плажа Алепу. Това каза министърът на околната среда и водите Емил Димитров пред медии в Бургас.

"Няма да спра проекта, ако това ме питате, знам, че това ви е мерак на всички - да ходя като една екологична бухалка и да спирам това, което на някого не му харесва“ съобщи пред медиите министърът.

Димитров каза още, че каквото становище е трябвало да даде екоинспекцията, го е дала. Сега се чака прокуратурата.

Според Емил Димитров трябва да бъде потърсена и гледната точка на инвеститора, защото тя е единствената, която не е чута още.

"Има един инвеститор, който прави нещо – не го чувам него. Чувам всякакви други хора, но не и него. Ако някой ще се произнася, трябва да се произнесе собственикът – да кажа каква идея е имал, какво е поръчал, какво са му направили", каза още министърът.

Припомняме, че в началото на седмицата прокуратурата поиска от Бургаския административен съд да обяви за нищожно разрешително за строеж в местността Алепу и да се спрат строителните дейности.

Според експерти обаче искането на прокуратурата едва ли ще има успех, тъй като имотът, на който се строи на Алепу, е част от Общият устройствен план на Созопол, който е преминал съдебен контрол. Бил е обжалвана и съдът е постановил, че е спазен закона при приемането му.


     

Христов17.06.2020 г., 11:57 ч.

Да, но Тома Белев и WWF са екобухалки и умело рекетират българския бизнес за своя частна изгода!

 


Последни