Fibank дарява 1000 теста за безплатно изследване на COVID-19

  27 Март 2020, 13:40     2808     7   
     


Fibank (Първа инвестиционна банка) ще се включи в дарителската кампания в борбата с разпространението на коронавируса COVID-19. Благодарение на дарението, направено от банката, общо 1000 души ще получат възможността да бъдат безплатно изследвани за вируса. Тестовете ще бъдат предназначени за изследване на граждани, насочени от личния си лекар.

Общият брой тестове за COVID-19 ще бъдат разпределени между четири лечебни заведения и лаборатории: медицински центрове FiHealth и Neoclinic, лаборатории Бодимед и Рамус. Дарението покрива както разходите за закупуването на тестовете, така и за провеждането им в домашни или клинични условия.

Главният изпълнителен директор на банката – г-н Никола Бакалов – сподели, че ръководството на банката следи динамичното развитие на епидемиологичната обстановка и при необходимост е готово да разшири обхвата на дарението.

„Като социално отговорна и обществено ангажирана институция, Fibank е съпричастна с възникналите предизвикателства пред българските граждани и бизнеса в този труден за всички ни момент. Ежедневно работим върху различни предложения, за да можем да приложим необходимите мерки за финансово спокойствие на нашите клиенти, грижа и безопасност за тях и служителите ни. С даряването на тестове се надяваме, че ще помогнем на още българи да бъдат навременно диагностицирани и излекувани успешно“ – допълни г-н Бакалов.

Припомняме, че Fibank е първата банка в България, която осигури възможност за отложени кредитни плащания на своите клиенти, както и редица други финансови облекчения. Освен това банката осигурява максимален спектър от услуги за дигитално банкиране, грижейки се за непрекъсваемостта на финансовите процеси, както и максимална безопасност за служителите и клиентите в банковите офиси.

Клиентите на Fibank ще могат да отлагат плащанията по кредити заради извънредното положение


     

Зорница Петрова30.03.2020 г., 22:11 ч.

Ох отивам утре да си изтегля и последните парички от там Що да не отидат за маски

Борина Ангелова30.03.2020 г., 22:08 ч.

И те ще отидат по пет на останалите им клиента

Таня29.03.2020 г., 09:42 ч.

Браво винаги сам имала доверие Бъдете живи и здрави

Елена27.03.2020 г., 18:35 ч.

Не случайно съм им дългогодишен клиент. Отношението винаги е било важно, не само към клиентите, а и въобще.

Алекс27.03.2020 г., 17:59 ч.

Браво на банката! Дано още банки дарят тестове, за да започне по-масов скрининг на населението и да имаме по-точна картина!

Браво27.03.2020 г., 15:21 ч.

За пореден път доказват, че са социално отговорна институция, надявам се, че ще има и други, които ще последват техния пример.

Боби27.03.2020 г., 15:12 ч.

Фибанк демонстрират отношение по случая, още в началото казаха, че ще има облекчения по кредитите и други банкови отстъпки, а ето че сега се включват и като дарители. Подкрепям това, което правят, а и сигурно няма да спрат до тук.