Карлос Контрера: За нас Витоша е кауза

  08 Октомври 2019, 15:45     2529     4   
     


Кандидатът за общински съветник от ВМРО Карлос Контрера настоява общината да осигури нормален  достъп на столичани до Витоша, като за това е крайно време да се положат усилия.

"Планината е затворена! Достъпът до нея е изключително труден. Ако не разполагате с личен автомобил или не успеете да се качите на един от малкото автобуси – реално не може да стигнете до Витоша, освен ако не сте добре трениран турист. За мен и ВМРО е важно да се възстанови Княжевският лифт, който е унищожен – всички опити той да бъде възстановен срещат отпор от т.нар. “зелени” организации, които блокират процеса, каза той пред “България 24”.

“За четири години се опитах да убедя и кметът, и колегите съветници от ГЕРБ, че трябва да поискаме официално преразглеждане и актуализиране на плана за Витоша, за да възстановим лифтовете. Княжеският лифт може да бъде възстановен, а на по-късен етап и удължен. Ако при тези примитивни условия има около 8000-9000 хиляди деца, които се учат да карат ски, спокойно броят им може да стигне до 18-19 хиляди деца. Фактът, че има хора, които са против въжените линии по “екологични причини”, но допускат и не им пречи до планината да се качват хиляди тракащи дизелови двигатели, е абсурден. За нас Витоша е кауза. Планината трябва да бъде върната на столичани, защото в момента тя им е отнета“, коментира още Контрера.


     

Димо11.10.2019 г., 18:04 ч.

Г-жа Елена.Вие се изказване популистки без да разбирате казуса.Планът на Витоша изрично забранява строителството на "нови писти и лифтове".И държавата пред страх от протести не прави нищо да го промени .

Елена11.10.2019 г., 10:47 ч.

Г-н Контрера е манипулатор (да не кажа лъжец)! Няма екологична организация, кяото да е против нормалното функциониране на лифтовете, напротив, всички подкрепят с единственото условие да са изградените вече трасета. А този господин да разкаже защо не е успял 4 години като общински съветник да защити "каузата" си. И защо да му повяр

Алекс09.10.2019 г., 17:37 ч.

Витоша заслужава нови и модерни лифтове, които да се използват от всички!

Dimana08.10.2019 г., 17:14 ч.

Витоша наистина е пълна с деца и училища и има накъде да се развива тази дейнсот, само да можеха и от Общината да го прозрат и да подпомогнат процеса