Къща за гости спира работа заради отказ на общината да промени работното й време

  15 Януари 2019, 14:07     4310     2   
     


Къща за гости Ян Бибиян в село Негушево спира да работи заради отказ на община в Горна Малина да промени работното им време от 8ч-18ч. на 0ч.-24ч. Промяната е нужна за работата на къщата, защото често посрещат туристи от чужбина, които пристигат извън официалните им работни часове. Искането за промяна на работното време е внесено в общината в Горна Малина преди повече от една година, а след цялото чакане, от местната управа са отказали, възпрепятствайки работата на къщата за гости.

Къщата за гости се намира на 33км от София и има изключително високи оценки в интернет. Оценката им в Booking.com е 9.4 от 10 – Превъзходен, в Гугъл пък оценката на къщата е 4.7 от 5. И на двете страници има много позитивни коментари.

Ето какво споделиха от къщата за гости в Фейсбук:

„Преди повече от година и два месеца изискахме писмено от ръководството на община Горна Малина да ни промени работното време на 0-24 часа за да можем да обслужваме клиентите си, както го правим - денонощно. Отказаха ни след около една година на базата на писмо на кмета на село Негушево, което така и не видяхме, позволеното от местната власт работно време е 8-18 часа, което за нас е неприемливо. Почти всички наши гости от чужбина, които са наша целева група пристигат след 22 часа и се налага да ги обслужваме, когато дойдат на място, когато и да е това. Оценката ни в Booking.com за миналата година е 9.4, което само по себе си показва желанието ни да работим и да се развиваме.

Вече два месеца чакаме решение от последната ни молба и т.к. не желаем да работим срещу нормативните разпоредби на местната власт, спираме да приемаме следващи заявки.

Преди около месец отказахме на общината да се включим в бъдещата им платформа, която би трябвало да ‘рекламира’ нашата работа с мотивите:

Очакваме общината да свърши работата, за която е предназначена-редовното събиране на сметта, нещо в което има сериозно пропуски-не е събирана сметта от контейнера ни от средата на декември, миналата година.

Изграждане или поне план за това на минимална инфраструктура, даваща възможност на всички нас, жителите на населеното място да имаме достъп до медицинска помощ, която ни е гарантирана по Конституция, а въпросната Община събира местни данъци и такси за това.

Процедура, чрез която за можем да си поръчаме за изработка указателни табели за да могат гостите да ни намират, ползването на GPS-и има своите неудобства.

Нормално за естеството на работата ни работно време.

При така създалата се ситуация, решението ни беше предопределено, тези наши искания бяха депозирани отново за трети път в деловодството на 17.12.2018 г.

ВСИЧКИ ВЕЧЕ ДОГОВОРЕНИ ПОСЕЩЕНИЯ ЩЕ БЪДАТ ОБСЛУЖЕНИ, КАКТО ЗА ДОГОВОРЕНИ.

НА ОБШИНА ГОРНА МАЛИНА БЛАГОДАРИМ ЗА ПОДКРЕПАТА КЪМ МАЛКИ ПРЕДПРИЯТИЯ И ЖЕЛАЕМ ЧУДЕСНА НОВА ГОДИНА!“


     

Иван14.08.2019 г., 20:23 ч.

Какви чужденци? Какви 5 лева? Сборище за напиване и оргии. Това може да предложи тази къща.

Кристиян15.01.2019 г., 15:13 ч.

Нищо почтенно не може да се развива в нашата "Родина".Който може да се маха от тук ,докато не са затворили и Терминал 2.