Комплексът Белчински извор е новата СПА дестинация в близост до София

  15 Август 2019, 15:27     8632     0   
     


Новата перла в короната на българския туризъм – бутиковият СПА Комплекс „Белчински Извор“, отвори врати на 8.08.2019 г.

Село Белчин се намира на 50 км от София, в подножието на четири планини – Рила, Верила, Витоша и Плана. Мястото е известно от дълбока древност със своята лековита минерална вода. Именно тук в подножието на крепостта „Цари Мали град” и в близост до кк Боровец и Седемте рилски езера е разположен СПА Комплекс „Белчински Извор“.

Общата стойност на проекта е близо 18 млн. лв., като инвеститор и изпълнител е „Главболгарстрой Холдинг“ АД.

Събитието бе открито от инж. Симеон Пешов, президент на „Главболгарстрой Холдинг“ АД, който е и почетен председател на Камарата на строителите в България.

„Добре дошли на откриването на този красив бутиков СПА Комплекс „Белчински Извор“ с минерална вода“, поздрави присъстващите инж. Пешов.

„Минералният извор е изкуствен, със сондаж на 2,5 км дълбочина. Преди 10 г. го започнахме. Оттогава все си мечтаехме, че около минералната вода ще направим комплекс. Сега пускаме първия етап от комплекса. Вторият етап е завършването на хотела, който планираме да бъде готов до 20 декември“, обясни инж. Пешов.

Той представи и управителите на комплекса – Анна Пешова и Антон Попов. „Те са магистри по туризъм, учили в чужбина. „Главболгарстрой“ им се довери да управляват този комплекс“, посочи инж. Пешов.

Посетителите имаха възможност да разгледат къщите за гости, които са напълно обзаведени, така че да осигурят наистина приятна и пълноценна ваканция. Всяка от тях е с уникален дизайн и интериор. Комплексът разполага и със супермодерен СПА център „Гала Плацидия” с минерални басейни, външни джакузита с различна температура, термозона и предлага разнообразни СПА процедури за красота и дълголетие.

На разположение на гостите са и ресторантът на комплекса, носещ името „Изворът“, изкушаващ с интернационална и българска традиционна кухня от Белчин и района, както и денонощно охраняем паркинг.