Косатка от френски парк изгуби всичките си зъби, опитвайки се да прегризе стените на басейна си

  13 Юли 2020, 00:05     11777     0   
     


Шокиращи кадри на косатка, която е останала без зъби, след като от години се опитва да прегризе стените на басейна, който обитава, бяха публикувани в социалните мрежи.

Инук живее във френския морски парк “Маринленд Антиб“, който се намира между Кан и Ница. Увеселителният парк е единственият във Франция, в който има шоу с косатки.

Животното от години се опитва да намери начин да излезе от басейна, в който живее, което е довело до сериозния здравословен проблем.

Снимките подновиха дискусията във Франция, дали трябва да бъде забранено оглеждането на косатки в плен, както направиха в много други държави през последните няколко години.

От организацията за защита на правата на животните „One voice” коментираха, че е крайно време отглеждането на морските бозайници в парка „Маринленд Антиб“ да бъде забранено със закон.

„Инук е много специален, защото е прегризал голяма част от стените на басейна, в който живее. Той е подложен на постоянна болка заради това. Отглеждането му извън естествената му среда има освен физически последици, и ментални такива. Тези животни са изключително интелигентни и трябва да живеят в океана. Един басейн никога няма да може да го замени“ коментираха от „One voice”.

 


     

 


Последни

България

Откриха 4 тона пестициди близо до Червен бряг

   04 Август 2020   110    0