Лъвче, чиито крака са били счупени, за да не бяга от туристи, се научи да ходи отново(Видео)

  23 Юни 2020, 17:31     26148     0   
     


Снимка: Симба заедно с доктор Карен Далакян.

Лъвче, чиито крака са били счупени, за да не може да бяга от туристи, се научи да ходи отново.

Грозното действие се развива в Русия, където животното е било връзвано и пребивано, за да стои мирно, докато се снима с туристи по плажовете. Случаят шокира толкова обществото, че руският президент Владимир Путин лично нареди да бъде извършена проверка.

За щастие животното е било спасено и оперирано, а докторът, извършил процедурата, сподели видео на първите стъпки на лъва.

Лъвчето Симба е било разделено от майка си само няколко седмици след раждането си, а за да не се бунтува, е било измъчвано и пребивано.

„Той на практика не беше хранен, а по някаква причина постоянно е бил поливан с ледена вода“ коментира Юлия Агеева, която е водила спасителната операция.

След като е било измъчвано миналото лято да се снима с туристи, животното е било изоставено в обор в Дагестан, защото е започнало да става прекалено голямо за нуждите на мъчителите.

След като са го спасили, екипът на Агеева изпратили лъвчето при доктор Карен Далакян, който е оперирал криво зарасналите крака на животното.

„Злите фотографи чупят задните крайници на хищни животни, за да не могат да избягат, когато се снимат с туристи“ коментира д-р Далакян, споделяйки видео от първите стъпки на лъвчето след успешната операция.

Долу може да видите кадрите, които д-р Карен Далакян сподели: