Мълнии запалиха къща в Казанлък

  03 Юни 2019, 15:27     2606     0   
     


Мълнии оставиха без дом двама възрастни в Казалнлък, съобщава Нова. Покривът на пострадалите е бил ударен от две гръмотевици, запалил се е и впоследствие е изгорял целият. В момента цялата къща е наводнена, а семейството е настанено във временно жилище.

„В 2.15 ч. тази нощ се разви мощна гръмотевична буря с интензивни валежи. Ние бяхме легнали да почиваме. В един момент от многобройните гръмотевици се увеличи една ужасна такава, която по сила беше невъзможно да се опише. И като падна, стаята се разтресе. Ние се уплашихме. Токът спря автоматично. Започна да мирише на нещо ужасно.”, сподели собственикът на къщата.

От общината съобщиха, че благодарение на помощта на строителните фирми и хипермаркети от региона, покривът на възрастното семейство ще бъде напълно ремонтиран безвъзмездно. В момента те са настанени в общинско жилище близо до изгорялата им къща.

За момента ситуацията около Пловдив остава най-тежка. Там валежите паднали в последните няколко дни са повече от нормата за целия месец. Тази вечер се очакват интензивни валежи в цяла Западна и Централна България, като опасното време ще продължи до четвъртък. През следващата седмица отново ще вали, но в значително по-малки количества. Според синоптиците от средата на юни лятото ще се завърне и ще бъде подходящо за море.