Мъж умишлено прегази куче в Ямбол(Видео)

  05 Юни 2019, 15:19     4454     0   
     


Снимка: Пострадалото куче се е скрило в изоставена къща в квартала и отказва да изелезе

Мъж нарочно прегази кучето на съседите си в Ямбол. Действието, което се е развило в квартал Каргона, е било заснето от охранителна камера на улицата. На кадрите се вижда как мъжът абсолютно целенасочено минава с колата си през кучето. Десет годишното куче, което се казва Габриела, е добре, но има множество рани и контузии. Според живеещите в квартала, човекът извършил жестокостта се е заканвал и преди да "убие всички кучета на улицата".  

"Кучето е осиновено от мен, но няма как да го приберем, защото то си е улично и е свикнало да живее навън. Постоянно бяга, колкото и да се опитваме да го задържим вкъщи. Кучето в този момент е било навън и наш съсед, който отдавна отправя заплахи към него, минава с автомобила си през него. Намерихме животното в много тежко състояние - със счупен крак, нараняване в коремната кухина, отлепване на непцето. Извикахме лекар и той каза, че животното е блъснато от кола. Така решихме да видим камерите", разказа пред Нова осиновителката на кучето, която вече е подала сигнал в полицията и прокуратурата.

Поредната агресия срещу животно се случва само седмица след като мъж показно прегази улично куче в Сандански. Шокиращият видеозапис от инцидента в Сандански беше разпространен в социалните мрежи. Животното оцеля, но ще остане инвалид до края на живота си.

За причинено трайно увреждане или смърт на гръбначно животно законът предвижда затвор до 3 години и глоба от 1000 до 5000 лв.

Долу може да видите кадрите от Ямбол, заснети от охранителните камери: