Медиците от първа линия получават безплатен уикенд в Банско

  13 Май 2020, 11:52     2503     2   
     


Община Банско, Концесионерът на ски зона Банско - „Юлен“,  Алианс за популяризиране и развитие на туризма в Банско и хотелиери решиха да осигурят безплатен уикенд на всички медици в България, които работят на първа линия в борбата срещу COVID-19.

Пакетът за почивка е за следващия зимен сезон и включва настаняване в хотели, храна, карта за ски зоната, ползване на ски учител и ски екипировка под наем.

"С тази инициатива искаме да благодарим за ангажираността и смелостта на лекари, медицински сестри, спешната помощ и доброволците. Горди сме да дадем своя принос и признателност на медиците, които работят повече от две месеца без почивка. Затова ги приветстваме като наши специални гости", заяви Иван Обрейков, маркетинг директор на Юлен АД. "Дарението е част от нашия принос към обществото и по-конкретно към здравната система на страната в борбата за ограничаване на разпространението на COVID-19", допълни той.

Банско е единственият град в България, който беше блокиран и поставен под 14-дневна карантина заради коронавируса. Курортът обаче е първият, който реши да се отблагодари на медиците в страната.


     

Маринов16.05.2020 г., 19:04 ч.

Безспорно родните медици изиграха ключова роля в борбата с COVID 19. Добре би било и други курорти в България да се включат в тази благородна инициатива.

Вяра13.05.2020 г., 16:05 ч.

Медиците заслужават този жест. Не можем да си представим какво им коства да са на първа линия, докато всички останали се пазим. Браво, че са се сетили да им направят такъв подарък. Те заслужават и повече.