Министър Николина Ангелкова: В Закона за устройство на територията трябва да се регламентират по-лесни правила за изграждане на къмпинги

  25 Август 2017, 07:50     4693     0   
     


Снимка: Николина Ангелкова, министър на туризма

В Закона за устройство на територията трябва да се регламентират по-лесни правила и режим за изграждане на къмпинги на наша територия. Това каза в интервю за Радио "Фокус" министърът на туризма Николина Ангелкова. Тя добави, че е необходимо да се създадат необходимите условия, защото в момента за изграждането на къмпинг има същите условия, както и за хотел. Министър Ангелкова уточни, че работна група от заинтересовани страни вече обсъжда тези проблеми. „Трябва да има минимум ток, вода, тоалетни, които да се обособят съответно съобразно устройствени планове на общините, територии, зони, на които може да се къмпингува. По този начин, когато са създадени всички тези условия, всички, които искат да къмпингуват, ще могат да го направят и ще трябва да се спазват редът и правилата, които предстои да бъдат заложени“, уточни Николина Ангелкова. 
Министърът каза още, че много важна тема е определянето на статута на Националните курорти, които са имиджът на българския туризъм, защото е много важно, когато туристите избират дестинация, да знаят къде и каква услуга се предлага, а също и какъв туризъм могат да очакват. „С промените в Закона за туризма, които да регламентират какво може да се извършва на територията на националните курорти, има шанс още повече да се привлече вниманието към тях", каза още министър Ангелкова и добави, че по този начин ще могат да бъдат оправдани очакванията на различни групи туристи.

Източник: Агенция Фокус


     

 


Последни