МОСВ отпуска 390 млн. лв. на общини за екологично чист градски транспорт

  04 Юни 2019, 12:57     3841     1   
     


„Министерството на околната среда и водите отпуска 390 млн. лв. на общини за закупуването на екологично чисти превозни средства за градския транспорт“. Това каза министърът на околната среда и водите Нено Димов по време на отчета на Националния екодоверителен фонд.

Министърът поясни, че средствата от оперативна програма „Околна среда“ (ОПОС) ще бъдат насочени към проекти за по-чист транспорт в 11 общини. Сумата ще е за купуване на електроавтобуси, тролейбуси и трамваи и за изграждане на станции за зареждане на електроавтомобили.

„В България има проблем с финните прахови частици. Електромобилите и електрическите коли на градския транспорт са стъпка в правилната посока за решаване на проблемът. В тази посока дейността на Фонда е изключително навременна и в крак с неща, които прави министерството. Това е нова процедура, свързана с транспорта като източник на замърсяване на атмосферния въздух“, каза Нено Димов.

Допустими бенефициенти по процедурата са общини с нарушено качество на атмосферния въздух, в партньорство с общинско предприятие/дружество, което предоставя услуга по обществен превоз. Това са общините Бургас, Варна, Враца, Перник, Плевен, Русе, Сливен, Стара Загора, Столичнз,  Хасково и Шумен.


     

Алекс05.06.2019 г., 12:04 ч.

Явно предстоят нови атаки срещу МОСВ от страна на "зелената" мафия на Прокопиев и Тома Белев, за да се опитат да приберат част от тези милиони през свои "зелени" дружества!