Моят край - Магичната сила на местност Рупите

  25 Септември 2021, 17:08     6289     0   
     


Искам да ви разкажа моите впечатления от местност Рупите. Няма да описвам как се стига до дотам, защото това е най-удобно с автомобил. Както е известно се намира в област Петрич, на 8 километра от град Петрич. Като начало бих казала едно божествено място, сякаш закътано между планинското възвишение Кожух, което го прегръща като втора дреха и му придава усешането за мистичност и тайнство. Скалите са високи, осеяни с тревни площи, а оставаш с чувството като се вгледаш във височината им, че можеш да ги докоснеш, има леко върхова форма, защото е бил вулкан. А самата местност е сгушена под огромното му тяло.

Там времето забавя своя ход, започва да тече наобратно. Въздухът е повече от чист, вдишваш неговата кристална енергия. Земята е пълна с много горещи извори, които приличат на малки рекички, и непрекъснато извира топла пара от тях. Ако ги докоснеш с ръка е почти нетърпимо от горещина, но същевременно и приятно. Във водната повърхност се наблюдават мехурчета, все едно е газирана под налягане.

Там е разположен и храмът на пророчицата Ванга "Св. Петка Българска ". Близо до него са засадени множество цветя. Също така се намира и къщата, където е живяла и приемала хора. Сега е отворена за посетители като музей. Вътре е запазено всичко както го е оставила приживе. Гробът на пророчицата се намира в непосредствена близост до храма, който е построила. Място изпълнено с много силен заряд.

Препоръчвам на всеки, който се отбие в тази посока да посети това магично място и непременно да потопи пръсти в горещите изворни води.

Деница Петрова