Над 500 милиона са гледали ските от Банско

  27 Януари 2020, 12:52     2586     4   
     


Повече от 500 милиона зрители от Европа, Америка и Азия са гледали състезанията от Световната купа за жени в Банско през изминалия уикенд. Огромната аудитория се дължи и на факта, че състезанието у нас съвпада със състезанието за мъже от Кицбюел на пистата Шрайф и много от телевизиите правиха комбинирани предавания.

Състезанието бе излъчено по най-големите спортните канали като Eurosport и ESPN и отразено от световни издания като CNN, ESPN, Yahoo и много други.

Надпреварата в Банско е породила голям интерес в щатите, заради рядката победата на Микаела Шифрин в спускането, която е по-известна с уменията си в по-техническите дисциплини.

Няма друго състезание, което се провежда у нас и прави подобна реклама на страната. Прекрасното слънчево време, трудната писта и пълните трибуни в Банско създадоха атмосфера, която не отстъпваше много и на тази в Кицбюел.

Коментар за успешното домакинство на Банско направи и икономистът Владимир Каролев във Фейсбук:

„Срещу 1.2 млн.лв. държавна инвестиция и световна купа в Банско "залепена" за Кицбюел и Щрайф, около 500 милиона души са чули или видели позитивна новина от България този уикенд. Преди малко Банско се въртеше 3 минути на CNN и още 10 минути на CNN Sport с лице Микаела Шифрин. Колко струват само тези 13 минути нон-стоп отразяване? И кога в историята на тази държава се е случвало подобно де факто рекламно позитивно отразяване? Няма какво да се чудите, че в Марица изплува мъртва риба сред течения от отровна вода, че се внасят и горят какви ли не боклуци, че топлофикациите на консултанта Ковачки бълват катранено черен дим, че от дъжд на вятър София се равнява с Мумбай по качество на въздуха, че от нерекултивирани комунистически мини се просмукват отрови и радиация в питейни води, че водата в язовири изчезва "мистериозно" и общински и областни центрове са на режим на водата. Когато номер едно екологичен "проблем" в една държава са уж ските и някакъв лифт, всичко гореизброено се завъжда в мътната вода на лицемерие и наивност. И въпреки цялата простотия, този уикенд обиколихме света с добро.“


     

Стоян27.01.2020 г., 15:28 ч.

Ето това се казва адекватна и мащабна положителна реклама за малка страна като България!

Vics27.01.2020 г., 15:20 ч.

И по телевизията е готино, но емоцията на живо е несравнима. Аз бях сред късметлиите, които гледаха на живо и да ви кажа - ако друг път имате възможност за такава емоция, не пропускайте. Струва си.

Светлозар27.01.2020 г., 15:17 ч.

България по света е известна с бандити,цигани,просяци,проститутки и пияни англичани по морето.Банско е бялата лястовица ,че в държавата има и прекрасни места ,хора и страхотни условия за ски.

Милен27.01.2020 г., 14:54 ч.

И ние да се прочуем с нещо хубаво сред чужденците, стига вече само негативни неща. Световната купа в Банско е голяма реклама и за страната, и за курорта. Нека всички разберат какъв страхотен ски курорт си имаме тук в България.