Няма нарушения на строежа край Алепу

  05 Март 2019, 16:07     2649     0   
     


Няма установени нарушения на плажа Алепу - не се извършват строителни или монтажни  дейности, а само брегоукрепване. Това каза началникът на Регионалната дирекция по национален стройтелен контрол – Югоизточен район – Милен Ненчев. Днес той инспектира дейностите на плажа, след сигнал на граждани, че на плажа се строи.

Според него в момента се изграждат укрепителни съоръжения за спиране на свлачищата в района, а инвеститорът спазва предписанията.

"Въпросният строеж е разрешен като такъв с два етапа на своето изграждане. Първият етап е брегоукрепително съоръжение, което трайно да укрепи регистрираното свлачище. Вторият етап е изграждане на ваканционен комплекс", заяви Милен Ненчев

От фирмата инвеститор съобщиха, че изпълняват първи етап от укрепването на свлачището и, че  това, което всички мислят за постройки, всъщност са специални кубове за укрепване на терена.

Ако след края на дейностите по брегоукрепване ще бъде направен мониторинг, който да установи дали брегът е трайно стабилен и дали е спряна активната свлачищна зона. Ако тази проверка  покаже, че целта е постигната, то инвеститора може да продължи с втори етап, добавиха от РДНСК.