Парламентът окончателно забрани дивото къмпингуване

  10 Юли 2019, 11:55     5302     3   
     


Със 143 гласа „за“ депутатите отхвърлиха ветото на Президента Румен Радев върху промените в Закона за устройство на Черноморското крайбрежие.

Държавният глава върна за преразглеждане два от текстовете в закона, които засягат режима на диво къмпингуване по морето.

Новият закон забранява дивото къмпингуване по Черноморието. То ще е позволено само в специални зони, които ще се определят с наредба от министрите на регионалното развитие, туризма, околната среда и земеделието. Срокът за изготвяне на наредбата е шест месеца.

Законът предвижда санкции между 500 и 5000 лв за къмпингуващите, поставили палатка, кемпер или каравана върху дюни и извън определените за това места.

Глобите ще влязат в сила от 2021г.


     

Мартин17.07.2019 г., 15:04 ч.

Очертава се поредно тъжно лято и скъпо море за всички членове на кръга "Капитал" като Иво Прокопиев, Тома Белев, Борислав Сандов, Андрей Ковачев и останалите, които не обичат да си плащат, когато са на плажа! Нищо, че техните каравани и палатки замърсяват Черноморието! За тях е по-важно те да са доволни и да им излезе безплатно! Всъ

Пламен 11.07.2019 г., 18:43 ч.

Правилата трябва да се спазват от всички.Дали са зелени ,червени или сини законите са валидни без привилегии.Това ,че сам си се определил ,като природозащитник не ти дава право да нарушаваш нормите .Колкото до дивото къмпингуване ,такова нещо никъде не съществува.То е част от българската народопсихология, чуждото е общо.Но по-с

Николай11.07.2019 г., 16:08 ч.

Боклуци. И остатъка от хората искат да изгонят по чужбина!