Партия на зелените издига Тончо Токмакчиев за кмет на София

  12 Септември 2019, 10:27     2586     6   
     


„Партия на зелените“ издига актьора  Тончо Токмакчиев за кмет на София, съобщава Offnews.

Актьорът  винаги е имал активна  гражданска позиция по проблемите  на София. Като  планинар често може да бъде срещнат на Витоша в събота и неделя. Участва в инициативи за почистване на планината, както и  за опазване на околната среда.   Убеден е, че днес   живеем в интересно време – това на обединена Европа. Време, много по-добро от периода,  когато България беше част от блока на СССР. Смята, че най-успешният президент на САЩ досега е Роналд Рейгън, който заедно с папа Йоан-Павел II е създал политически условия за края на   комунизма.

Като актьор в популярно сатирично шоу  Тончо Токмакчиев често влиза в кожата на български политици. Мнозина от тях  са му се сърдили през годините заради един или друг скеч.
Въпреки политическите си роли, актьорът  досега е стоял встрани от реалната политика. Син  е на известния художник Ненко Токмакчиев. Като дете е  свирил  на пиано и рисувал. Завършва актьорско майсторство в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ в класа на Николина Георгиева. Работил е в Бургаския куклен театър. От 1992 г. е член на трупата на първи частен театър “Ла страда” и на шоу спектакъла “Улицата”. От 1990 г. участва в студентското предаване “Ку-ку”, по-късно “Каналето”. От 2007 г. е в основния актьорски и продуцентски състав на “Шоуто на Канала” по БНТ, което беше спряно  от ефир през март 2018 г. Играе  в десетки тв и театрални постановки. От няколко години има и различен  собствен бизнес - производство на розово масло.

"В момента съм  доволен, че не се занимавам  с телевизия, защото  започнах  много нови театрални проекти. Преди от понеделник до петък бях изцяло ангажиран с предаването и съм отказвал доста роли”, казва Токмакчиев, който в последните 13 години продуцираше “Шоуто на Канала”.  “Жалко, че в българския ефир в момента  няма предаване, което да прави добра политическа сатира”, казва актьорът.

В момента Токмакчиев  пътува из България  и по света. Заедно със своите колеги Георги Мамалев и Камен Воденичаров правят комедийния спектакъл „Майсторите на комедията“. Тончо Токмакчиев го определя като „един приятен и забавен преглед на нашия живот“ и казва, че е много важно да работиш  с хора, с които имат еднакъв естетически  вкус и  критерии.

В живота Токмакчиев вече е  дядо на Сесилия и Лусиян. Внуците  са родени в Барселона, където дъщеря му Таня е завършила втората си магистратура – продуцентство. Зетят на Токмакчиев е холандец, като в момента цялото семейство живее в България.
Дядото и децата често ходят из красивите ни планини, защото Тончо е  запален планинар, скиор и ловджия. Играе и се интересува от  тенис  и дори бе посланик на тенис турнира от категория ATP 250  Sofia Open. За него тенисът е емоция, страст и адреналин. Тази красива комбинация от физическа издръжливост, желязна психика, интелект и рицарско отношение към опонента е един от малкото спортове, които все още могат да се гледат с цялото семейство.


     

Марияна13.09.2019 г., 17:19 ч.

Като му чета биографията, това е най-смисленият кандидат от всички.Има нормално семейство,жена ,дъщеря ,внучета ,успешна кариера ,добър актьор.Такива хора трябват в общинските съвети а не партийни калинке.

Алекс13.09.2019 г., 12:09 ч.

Донякъде смислена кандидатура, особено на фона на кандидат-кмета от уж "Демократична България", който никой не го знае... Е, за приятелката му вече всички разбрахме, че е палавница...

Панова 12.09.2019 г., 16:09 ч.

Браво,дано стане ,като в Украйна.

Димо 12.09.2019 г., 14:31 ч.

Много приятен и позитивен човек.Ако не стане кмет поне да влезе в общинския съвет ,нам има нужда от свестни хора.

Мая12.09.2019 г., 13:46 ч.

Може да направи много за София, дано хората да излязат и да гласуват за него.

Стойчо12.09.2019 г., 12:12 ч.

Далеч по-добра алтернатива от останалите кандидати!