Платени са глобите за нарушенията на Беър Грилс в НП Рила

  23 Април 2019, 12:32     2778     0   
     


Платени са глобите по два от трите акта за нарушение, които Национален парк Рила наложи на екипа на Беър Грилс. Те са за навлизане и плуване във водния басейн на Каракашево езеро и улавяне и умъртвяване на животински видове. Третото наказателно постановление предстой да бъде издадено от директора на парка. Това става ясно от съобщение до медиите на Национален парк Рила.

"Във връзка с констатирани нарушения при заснемане на епизод на филм под заглавие “Rila mountain Running Wild with Bear Grylls S04E05 Derek Hough 2018“ в района на връх Мусала на територията на НП „Рила“ бяха изплатени санкции по два от издадените три акта за установяване на административни нарушения", съобщиха от пресцентъра на НП Рила.

"За нарушения на режимите и нормите за поведение на територията на Национален парк Рила на българското юридическо лице, отговорно съгласно заповедта с което се разрешава дейността, бяха съставени 3 броя актове за установяване на административни нарушения. По тях бяха издадени 2 броя наказателни постановления за налагане на административна санкция на основание чл. 83, ал. 1, т. 1 от Закона за защитените територии. Наложените по двете наказателни постановления санкции са за навлизане и плуване във водния басейн на Каракашево езеро и улавяне и умъртвяване на животински видове”, добавят от парка.

„Предстои издаване на наказателно постановление от директора на Дирекция „Национален парк Рила“ за неспазване на режимите в парка при заснемането на филма чрез палене на огън на нерегламентирано място в защитената територия. Санкциите са в размер от 1000 до 10 000 лева, съгласно нормативната уредба", завършва съобщението.


     

Последни

България

Кметът на село Ярлово спирал водата на Перник

   15 Януари 2020   6264    0