Пускат тротинетките Lime в София до броени дни

  20 Август 2019, 14:18     9972     0   
     


Американската компания за тротинетки под наем Lime ще навлезе на български пазар до броени дни, научи Еко Новини.

От вече няколко седмици в социалната мрежа Фейсбук се въртят реклами на фирмата, които набират т.н. джусъри - хора, които срещу заплащане ще прибират и зареждат тротинетките всяка вечер. Освен това, в приложението на Lime, София вече е обозначена със зелено, което означава, че услугата за тротинетки под наем в столицата ще стартира в най-кратки срокове.

Очаква се фирмата да стартира в София, а при добри резултати да навлезе и в други български градове.

Системата за използване на скутерите Lime e следната: тротинетките са паркирани из града и всеки желаещ да ги използва, може да го направи през мобилно приложение. След като таксата за наемане е заплатена, скутерът се отключва и може да бъде използван. Тарифата ще е 1.50лв начална такса и 30 стотинки за всяка минута. След като свърши с използването, клиентът просто паркира скутера на тротоара и го оставя. Така всеки може да вземе скутер, да стигне до желаната от него точка и да го остави да чака своя следващ клиент.

Компанията е създадена в САЩ през 2017г. Първите 100 тротинетки са пуснати в движение в университета в Северна Каролина. Скутерите са разпръснати из кампуса на университета и се отключват чрез апликация. Те мигновено стават огромен хит и само за няколко месеца започват да се появяват в най-големите градове по света.

През 2018г. скутерите на двете най-големи компании за отдаване на скутери, Bird и Lime, са били взимани под наем повече от 20.5 милиона пъти по целия свят.