Разширяват парк Възраждане с 25 декара, ще има аквапарк и закрит басейн (Видео)

  17 Юли 2018, 17:51     6663     0   
     


 

Столичната община ще разшири парк „Възраждане” с нови 25 дка. Предвижда се на терена освен парковата част, да бъде изграден аквапарк и закрит басейн с минерална вода. Това каза кметът на общината Йорданка Фандъкова по време на пресконференция за представяне на проекта.

На пресконференцията присъстваха председателят на СОС Елен Герджиков, кметът на район Възраждане Савина Савова. Предвиждат се съоръженията да могат да се ползват от деца (ще има бебешки басейн с дълбочина от 20 см.)

Ще бъде изградена и водоналивна зона, за да може да се използва минералната вода от находището Баталова воденица.

"Ще бъдат изградени пет нови детски площадки, ще има богато озеленяване. За нас един от нашите приоритети е запазването и разширението на зелената система. Работим на територията на седем обекта- Южен парк, Борисова градина, Западен парк, Северен парк, по новия парк Въртопо, имаме готовност за работа по парка Дружба", каза Фандъкова.

Според кмета в началото на следващата година ще започне разширението на парка, което ще е на стойност 9 млн. лв., като до края на 2019 година дейностите трябва да са приключи. На 26 юли СОС трябва да даде разрешение за реализирането на обекта.


     

Последни

Свят

Почина кръстникът на "глобалното затопляне"

   19 Февруари 2019   790    0
Свят

Най-красивите градски паркове в света(Галерия)

   18 Февруари 2019   2708    0