Северна Корея ще строи четвърти ски курорт

  13 Май 2019, 17:00     5532     2   
     


В Северна Корея ще строят четвърти ски курорт. Това е заявил лидерът Ким Чен Ун при посещение на туристическа зона Янгдок, съобщават от Министерството на вънщните работи в Северна Корея.

Според Ким Чен Ун регионът Янгдок притежава идеалните условия за създаване на успешен ски курорт – високи планини, ниски температури и много сняг. По негови думи планирането на новата ски зона ще започне още преди следващия ски сезон.

В Северна Корея съществуват три ски курорта, всичките изградени в последните 10 години – Самдижон, Масикрьонг и Кангие.

В Самджион се намират първите лифт и писта в Северна Корея – подарък от швейцарския ски курорт Вилар. В Кангие има една писта с влек, които отворят врати през миналата година.

Най-големия ски център в страната Масикрьонг отваря врати през 2013г. Той разполага с девет писти, един лифт и няколко влека. Интересна подробност е, че повечето писти в ски центъра са почти празни през целия сезон, с изключение на тази за начинаещи, където често има опашки. Това се дължи на факта, че повечето севернокорейци никога не са се докосвали до ски.


     

Алекс14.05.2019 г., 15:05 ч.

Дори и в Северна Корея са прогледнали за възможността, която дават ски пистите и развитите курорти, докато у нас се правим на по-католици от Папата и заради "зелените" на Иво Прокопиев не може дори един нов лифт да се направи на Банско!

Атанас 13.05.2019 г., 17:31 ч.

И каква стана тя,Северна Корея строи лифтове и писти а ние не.Да им изнесем малко еколози.