Стефка Костадинова и Красен Кралев обсъдиха с МОК българската кандидатура за домакинство на младежките зимни олимпийски игри през 2024г.

  10 Октомври 2018, 14:52     3998     1   
     


Снимка: Стефка Костадинова, Томас Бах и Красен Кралев в Буенос Айрес

Президентът на Българския олимпийски комитет Стефка Костадинова и Министърът на младежта и спорта Красен Кралев се срещнаха с президента на Международния олимпийски комитет Томас Бах, за да обсъдят кандидатурата на София за домакин на Зимните младежки олимпийски игри през 2024г. Срещата се състоя в Буенос Айрес, където в момента се провеждат Летните младежки олимпийски игри.

На срещата стана ясно, че българската кандидатура се радва на сериозна подкрепа от най-високо ниво в МОК.

Освен това, цялата българска делегация проведе едночасова среща с техническия екип на МОК, който ще ни консултира при подготвянето на кандидатурата на България за домакин на Зимните младежки олимпийски игри през 2024 г.

Делегацията ни проведе и работна среща с ръководството на Международната федерация по ски, на която присъстваха и членове на организационния комитет на Зимните младежки олимпийски игри през 2020, които ще се състоят в Лозана, Швейцария. От срещите стана ясно, че бюджетът за оперативните разходи за провеждане на Зимни младежки олимпийски игри е между 30 и 40 милиона евро.

Идеята, София да кандидатства за домакинство на Зимните младежки игри се зароди по време на посещението на Томас Бах в България през септември.


     

Димитър19.10.2018 г., 20:09 ч.

Хубаво е да се направи олимпиада, но преди това ще бъде по хубаво да се направи нов модерен футболен стадион. Всички съседи и тези в ЕС имат качествени стадиони. В страната ни туземци ли живеят та не се изгражда съвременен стадион. Дори и туземците вече имат по хубави стадиони от нас. Унизително е българските отбори да играят на