Страхотен Алберт Попов завърши 16ти в Мадона ди Кампилио

  22 Декември 2018, 22:47     1445     0   
     


Алберт Попов се представи блестящо на слалома на осветление за Световната купа в Мадона ди Кампилио, Италия и зае 16-о място. Това е най-предното класиране на Алберт в кариерата му в състезания от този ранг. Той бе 20-и на първия слалом за сезона в Леви, а във втория прогресира с още 4 позиции.

"Направих си чудесен коледен подарък", заяви след финала Алберт.

”И в двата манша давах много газ, не съм се пазил. Бях на малка разлика от големите момчета и исках да влезна около тях, коментира Алберт Попов след слалома в Мадона ди Кампилио.  - Първото трасе много ми пасна. Беше наредено като за мен. Във втория манш подредбата на вратите беше с по-големи разстояния и беше малко по- хлъзгаво. Направих стабилно каране. Не беше бавно, но ми трябваше една идея повече скорост. Доволен от постигнатото 16-то място и продължаваме напред!” добави младата надежда на българските ски.

Постижението на Алберт е най-предното класиране на българин в алпийските ски от Петър Попангелов насам.

Победата в Мадона тази вечер бе за Даниел Юл (Швейц). Той финишира с 1,57 сек пред Попов. Със спечелените днес точки Алберт е вече 24-и в класирането за малката световна купа в слалома с 26 т. Лидер е Хиршер с 200. Австриецът остана днес едва 26-и, след като водеше в първия манш, но допусна грешка в началото на втория.Камен Златков също стартира в Мадона ди Кампилио, но не завърши след грешка в началото на първия манш.