Тома Белев с поредна лъжа за АМ Струма през Кресненското дефиле

  13 Септември 2023, 16:53     5479     0   
     


За пореден път екологът Тома Белев се опита да тиражира лъжа в социалните мрежи, свързана с довършването на АМ Струма през Кресненското дефиле.

Този път Белев публикува във Фейсбук профила си видеоклип, споделен в групата „Кулата-Промахон“. На него се вижда как коли карат в насрещното на АМ Струма.

„Прекрасното кръгово, което спаси ОВОСа на Кресна. Заради едни кинти държавата е готова да застраши живота на гражданите си“ пише гръмко под видеото Тома Белев.

Видеото обаче няма нищо общо с района и новото кръгово на Кресна, а екологът бива опроверган лично от автора на клипа, който опонира, че става въпрос за района на Благоевград и няма нищо общо с Кресна.

Тук може да видите видеото

Стотиците хиляди българи и чужденци, които цяло лято минават през новия пътен възел Кресна, виждат, че там е направена отлична организация за движение със знаци, маркировка, мантинели, светлоотразители и бетонни ограничители, а обикновено има и патрул на пост. Няма шанс някой да се обърка точно на това кръгово и да тръгне в насрещното.

Това е поредният опит на Тома Белев и неговите приближени – Борислав Сандов, Андрей Ковачев, Петко Цветков и Петко Ковачев, чрез лъжи, да се опитат да настроят обществото срещу довършването на АМ Струма.

От над 20 г. зелените, с писма и жалби до Брюксел, както и няколко десетки съдебни дела, саботират довършването на магистралата. През това време загиналите в Кресненското дефиле са 74, а тежко ранените са над 400.

Човешките жертви са цената на алчността на еколозите, които лобират за 16-километров тунел – проект, зад който стои швейцарска компания. Какво е обещано на зелените не се знае, но е факт, че  две десетилетия довършването на АМ Струма през Кресненското дефиле се блокира от тях.

Опитите за дезинформацията на обществото на Тома Белев са част от тази лобистка кампания, която цели да предизвика нов скандал.