Лъч надежда за жителите на Ухан – вишните в града цъфнаха(Видео)

  27 Март 2020, 14:29     5869     0   
     


Въпреки, че повечето хора свързват цъфтенето на вишните с Япония, то се празнува в градове по цял свят и символизира идването на пролетта и новото начало.

Едва ли в момента има град, който има по-голяма нужда от символ на надежда от Ухан в Китай. Градът, от който започна разпространението на COVID-19, е под пълна карантина от 24 януари.

Преди седмица жителите на Ухан получиха своя лъч надежда – вишните в града разцъфнаха.

По това време на годината паркът на университета в Ухан, където има над 1000 вишневи дървета, обикновено е препълнен от хора, които искат да се докоснат до красотата на вишневия цвят. Тази година обаче е празно и въпреки, че хора няма, природата продължава по своя естествен път.

Това подтикнало Ли Хао, учител, който живее в кампуса на университета, да сподели красотата на цъфтенето на вишните, като заснеме красивото явление с дрон.

„Смятам, че всяко бедствие или предизвикателство ще премине. Също както вишните – те рано или късно ще разцъфнат. В това вярвам аз, стига да не се отказваме от нашето желание за един красив свят, стига да не спираме да полагаме труд за да го постигнем“ сподели пред CNN Ли Хао.

Карантината в Ухан се очаква да бъде вдигната на 8ми април, а до тогава, благодарение на хора като Ли, жителите му ще могат да се наслаждават на красотата на цъфналите вишни онлайн.

Долу може да видите уникалните кадри от дрон на цъфналите вишни в празния Ухан: