В Сърбия раздават ваучери за почивка в страната

  12 Май 2020, 14:43     2169     0   
     


Снимка: Събрия ще раздаде ваучери за туризъм за над 16 милиона евро

От сряда в Сърбия започват да раздават ваучери за почивка в страната, съобщава белградската агенция Бета.

Министърът на търговията, туризма и телекомуникациите Расим Ляич обяви, че от сряда, 13 май, започва раздаване на ваучери за субсидиране на пътувания в страната. Ще бъдат раздадени нови 400 000 ваучери на стойност 5000 динара /около 42 евро/ , които ще получат студенти, пенсионери и хора, чиято заплата не надвишава 70 000 динара /около 590 евро/, допълва БТА.

Представяйки кампанията на Туристическата организация на Сърбия /ТОС/ "Избери своето приключение, виж Сърбия", Ляич заяви, че новото е, че ваучерите ще могат да се ползват и в Белград или Нови Сад. Ляич каза, че тази година вече са раздадени 160 000 ваучери, които се приемат от 1500 ресторантьори и хотелиери.

Студентите няма да могат да ползват ваучерите там, където учат или живеят, за да се избегнат злоупотреби и да се подтикнат студентите да пътуват из Сърбия. Ляич очени, че по този начин поне частично ще бъдат намалени щетите за местния туризъм заради по-малкия брой международни пътувания, което е последица от епидемията от коронавирус.