В Сопот събраха храна за мечето плувало в хотелски басейн

  05 Ноември 2019, 18:21     3783     0   
     


Служители на хотела в Сопот, в чийто басейн преди няколко дни мече влезе да поплува, заедно с дарители, са събрали храна за животното преди зимния му сън. Идеята е мечето, което е кръстено Суими, да бъде добре нахранено преди да заспи зимен сън.

Над 50кг мед, 100 кг осев и 100кг тиква са били събрани за храна на двегодишното мече, което най-вероятно съвсем скоро се е отделило от майка си. Идеята е храна да бъде оставена на отдалечено място извън града, където Суими да може да й се наслади без да притеснява жителите на Сопот.

„След празнуването на Хелоуин вкъщи останаха тикви, които са свежи. Могат да се използват за храна. Аз често съм в планината и знам, че няма достатъчно храна за дивите животни“, разказа пред Нова един от хората, които дариха храна за мечето.

В момента се очаква да бъде издадено разрешение мечката да бъде упоена и преместена в местност, далече от населени места - най-вероятно в парк Централен Балкан, коментира Златю Кличев, директор на Държавното горско стопанство в Карлово.

Властите уверяват, че мечето няма да бъде отстреляно.

Долу може да видите кадри от охранителните камери на хотела, в който мечето отиде да поплува: