Демократична България се обяви против най-екологичните автобуси в София

  17 Октомври 2019, 14:45     5681     4   
     


От вторник насам варненският архитект Борислав Игнатов (кандидат за кмет на София) и неговия щаб водят кампания срещу част от градския транспорт на столицата. Целта им е да дискредитират и да трупат политически дивиденти. На пресконференция отправиха намеци за корупция в обществения транспорт, без да докажат нито едно от своите твърдения. Ефектът, който търсят е да се покажат като видни борци за правдини, разбира се на гърба на своите опоненти.

Виктор Чаушев, бивш сподвижник на Спаси София показа някаква снимка на автобус и обеснява, че един от транспортните оператори не си спазвал договора. Оказва се, че снимката е на автобус, който е излязал като аварийна кола, за да замести аварирал автобус на метан. Това обаче се пропуска.

Кандидатът на Демократична България представя таблица и обяснява, че цената на оператора била висока. Пропуска обаче факта, че цената беша намалена от 3.60 лв. на километър на 3.00лв. Общиснкият превозвач вози на по-висока цена – 3.07лв. на километър, така че очевдино договорената цена е изгодна за общината. Във въпросната справка веднага се забелязват няколко откровени неистини. По този начин уж експертно се доказва тезата на Демократична България. Обаче фактите са други.

На първо място цената на един автобус е занижена в справката на Чаушев – не е 450 000 лв., а 500 000 лв. От ДБ удобно изпускат, че цялата инвестиция от 30 млн.лв. за автобуси е за сметка на превозвача и общината не е похарчила и лев за новите автобуси. Плаща се само пробегът. Всъщност, в момента това е единтвеният превозвач в обществения транспорт на София, който вози изцяло с нови автобуси. Всички останали ползват освен нови коли и стари дизелови рейсове, някои от които в момента са на по 20-30г.

Погрешно в справката на мнимият експерт на демократична България е записано, че маслото се сменя на 50 000 кв., по разчети то се сменя на 15 000 км. Явно умните и красивите не правят разлика между автобус и лека кола. Възможно е и тази стъкмистика да е умишлена.

Разчетът им за шофьорите, които обслужват един автобус също е грешен – не са 2.2 души на кола, а 2.8, защото има задължителни почивки, както и труд, който се полага събота и неделя.

Цената на горивото, която са посочили също е невярна. За тяхна справка за последните три години цената на едро на газта е нараснала с над 50%.

Само тези няколко факта доказват, че цялото им твърдение е базирано на лъжи и неистини, чиято единствена цел е да създават скандали, за да помпат позавяхващият си рейтинг.

На този фон следва да припомним, че общинските съветници от ДСБ в СОС досега не направили нищо за хората. Единствената им актиност се свежда до питания за кучешки приюти, конете от конната база и евентуално поставяне на някоя плоча. Ако бъде направена справка в СОС, ще се види, че са се отчели с по един-два доклада за цял мандат и то такива, които се считат за рутинни.

Въпреки напомпването им от няколко социаологически агенции кандидатът за кмет на ДСБ не стои добре сред техните избиратели – най-малкото, защото не е от София и дори не познава населените места в общината, камо ли да ги е посещавал. От друга страна в редиците на ДБ има изнервяне, защото реално с гласовете на ДСБ в София ще бъдат вкарани общински съветници от „Да, България“ и незаконно наречено Зелените, които иначе нямат никакъв шанс да влязат. Не случайно знакова фигура на ДСБ (Вили Лилков) излезе и подкрепи Йорданка Фандъкова.


     

Пажин19.10.2019 г., 17:59 ч.

Отново мръсни номерца от щаба на Демократична България, които целят да объркат гласоподавателите с невярна информация.

Манол18.10.2019 г., 18:51 ч.

Демократична България са нелогична организация, без идеи, обслужващи корпоративни интереси.

Алекс18.10.2019 г., 18:28 ч.

Иво Прокопиевците от уж "Демократична България" работят против интересите на жителите на София, но въпреки това отново ще се намерят 5-6%, които да гласуват за техния измислен кандидат-архитект за Кмет!?!

Люси18.10.2019 г., 13:27 ч.

Тези вече тотално не знаят какви ги вършат. Аз пък съм категорично против партийката ДБ и участието й на каквито и да е избори.