ДНСК замрази за поне половин година строителството на небостъргача Златен век

  16 Август 2019, 14:51     4582     0   
     


Дирекцията за национален строителен контрол е обжалвала решението на Софийския административен съд, с което съдът отхвърли заповедта за спиране на строителството на небостъргача Златен век в Лозенец.

Въпреки, че на първа инстанция съдът се произнесе със силно мотивирано решение в полза на фирмата строител „Артекс“, от ДНСК са решили да обжалват, вероятно под настиска на протести и заради наближаването на местните избори.

Обжалването се очаква да забави строителството на иновативната сграда с най-малко 6 месеца, което се очаква да създаде допълнителни финансови загуби за изпълнителя и всички свързани с проекта.

От фирмата „Артекс” коментираха, че това е явен пример как, някои държавни институции работят против интересите на икономиката и гражданите на България и, че над 2000 работни места са свързани със строителството на „Златен век“  

„Мащабният и иновативен за страната ни проект осигурява работните места на над 2000 служители и граждани на Република България. Техните работни места и заплати са пряко и косвено свързани със строителството на сградата „Златен Век“. В тази връзка искаме отново да изразим вярата си във върховенството на закона и да заявим, че всички документи и разрешителни, касаещи строежа на сграда „Златен век“ са изрядни и валидни. Като едни от най-големите строителни компании в страната искаме да заявим, че и „АРТЕКС“ разчита на безпристрастността и върховенството на закона и очакваме ВАС окончателно да потвърди законността на сграда „Златен Век“, което ще бъде един пример за законността и стабилността, която да насърчи родните и чуждестранните инвестиции в България, споделиха от „Артекс“ в съобщение до медиите.